Top 5 Trips Barcelona

Trips Barcelona

Barcelona, bekend als de Catalaanse hoofdstad waar genoeg te zien valt. Op vakantie is het altijd moeilijk om keuzes te maken, welke trips in Barcelona je nou wel of niet moet doen. Om het de vakantiegangers makkelijker te maken heb ik hier de top 5 trips Barcelona op een rijtje gezet. Hierdoor weet je in ieder geval wat je gezien moet hebben!

Sagrada Familia

Sagrada_thumb[9]Een bijzondere kerk die je zeker gezien moet hebben tijdens je reis in Barcelona. Een intense sfeer als je voor het laatste briljante stuk van Gaudi staat, een kunstwerk waar iedereen met een ander oog op kijkt. Lees meer over dit kunstwerk alvorens jouw bezoek, om zo nog meer te genieten.

Metro: Sagrada Familia image

FC Barcelona Stadion

089_thumb[4]Wie aan Barcelona denkt, denkt aan FC Barca. Een wereldberoemde club die ¨Meer is dan een club¨. Een unieke club met een hele eigen sfeer. Een begeide tour in de Camp Nou geeft jou de kans om alles te weten te komen over FC Barcelona. Van het museum tot het veld, een geweldige ervaring.

Metro:

Montserrat

Montserrat_thumb[4]Deze berg staat op het werelderfgoed, een berg met een hoogte van 1235 meter hoog. Montserrat (wat letterlijk puntige rots betekend) is de plek van de Koninklijke Basilica. Hier kun je de zwarte maagd vinden, religieuze beelden, Romeinse houtsneden uit de 12e eeuw en geweldige kerken. Hiernaast is het ook een geweldig natuurgebied met frisse lucht en een indrukwekkend uitzicht.

Montjuic

SDC11892_thumb[4]Het woord betekend Joodse berg, de Montjuic berg ligt in de stad en is makkelijk bereikbaar. Deze plek is getuige geweest van vele gebeurtenissen in Barcelona, het is een jaarlijn waar je als het ware doorheen loopt. Het vertelt je deels de geschiedenis van de stad, heeft musea en vele historische plekken (Palau Nacional, Poble Espanyol, Castillo de Montjuic, Museo de Mirò) . Tevens heeft het ook een geweldig uitzicht waar je urenlang van kunt genieten

De Magische Fonteinen

Magic Fountain Barcelona - Montjuic_thumb[2]Tot slot, de magische fonteinen. Jouw reis in Barcelona is niet complete zonder een bezoek aan de fonteinen. Onderaan de berg Montjuic staan deze fonteinen, er zijn shows gedurende de dag waar je kippenvel van krijgt. Een bijzondere ervaring waar je zeker onder de indruk van zult zijn. Let wel op de tijd van het jaar als je Barcelona bezoekt, het verschilt namelijk per seizoen.

Wat zijn jouw ervaringen tijdens je bezoek van Barcelona? Heb je ook een van deze 5 trips gedaan? Of heb je nog een andere trip die eigenlijk niet aan dit rijtje mag ontbreken? Deel het met ons!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here